Polityka prywatności

W celu odpowiedniego zarządzania danymi osobowy AktywnaKLINIKA niniejszym ustala następującą politykę prywatnością, opartą na polityce ochrony danych osobowych.

Jakie przepisy regulują kwestie danych osobowych ?

Przede wszystkim jest to unijne rozporządzenie: Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (w skrócie nazywane „Rozporządzeniem”), a także krajowe ustawy o ochronie danych osobowych.

Kto jest administratorem moich danych ?

Administratorem danych osobowych jest AktywnaKLINIKA, adres siedziby: ulica Wojciecha Bogusławskiego 19 lok. 229, 01-923 Warszawa, NIP 722-15-78-244, REGON 362659997, tel. +48 660 350 359.

Jakie dane będą przetwarzane ?

Przetwarzamy dane podane, bądź pozostawiane przez Państwa w celu korzystania z naszych usług, oraz przekazane z Państwa upoważnienia przez rehabilitantów, lekarzy, kluby sportowe, zakłady opieki medycznej, jak również dane zapisywane w plikach cookies, które są instalowane na naszej stronie: www.aktywnaklinika.pl.

W jakim celu będą przetwarzane moje dane ?

Dane osobowe będą przetwarzane w celu dostarczenia informacji o możliwościach zamówienia, realizacji, oraz umówienia wizyty jak i oferowanych usługach.

Komu zostaną udostępnione moje dane osobowe ?

Jeżeli zajdzie taka potrzeba, dane osobowe będą udostępniane pracownikom firmy AktywnaKLINIKA w minimalnym zakresie, niezbędnym do realizacji usługi. Nigdy nie przekazujemy Twoich danych podmiotom trzecim, nie sprzedajemy ich, oraz nie wymieniamy się nimi w jakichkolwiek celach również marketingowych z podmiotami trzecimi.

Skąd posiadacie moje dane ?

Twoje dane zostały pozyskane bezpośrednio od Ciebie w trakcie rezerwacji usługi. W przypadku gdy rezerwacja nie była dokonywana osobiście zostały one pozyskane od osoby dokonującej rezerwacji usługi na Twoją rzecz.

Jak długo będą przetwarzane moje dane ?

Dane osobowe będą przechowywane/przetwarzane do czasu wycofania Twojej zgody na ich przetwarzanie w tym celu.

Ciasteczka (Cookies)

Aby umożliwić pacjentom wygodne przeglądanie i powrót na stronę, może ona wysyłać do komputerów pacjentów i zapisywać na ich twardych dyskach pliki znane jako ciasteczka (cookies). Pomimo, że cookies nie są używane do identyfikacji korzystających ze strony pacjentów, istnieje możliwość odmówienia akceptacji ciasteczek, poprzez zmianę ustawień przeglądarki internetowej.

Zmiana polityki prywatności

AktywnaKLINIKA zastrzega sobie prawo do zmiany polityki prywatności bez uprzedniego zawiadomienia.